Rejs til Kreta og nyd livet i luksus

Luksus kan findes mange steder på jorden, men i Danmark findes ikke et luksusklima, derfor rejser vi ofte ned til Sydens sol i vore ferier, hvor vi kan slappe af langs de lange badestrande med sandet og palmerne. Men du kan sagtens rejse til sydens sol og blive forkælet og slappe af når som helst, du har økonomi og tid til dette. Det er ikke så dyrt, som man skulle tro., og især hvis man rejser udenfor turistsæsonerne. Rejs eventuelt med all inclusive hvor der er sørget for alt til dig under hele turen. Så skal du ikke tænke på alt det praktiske med at finde hoteller, madplanlægning og andre trivielle opgaver, du skal blot koncentrere dig om at nyde livet og solen i et afslappet klima. Mange vælger Kreta i det græske øhav, for her kommer man langt væk fra hverdagen og tæt på paradis.

Hvorfor vælge Kreta?

Kreta har det hele, så du vil aldrig kede dig på Kreta, men du bestemmer selv tempoet og begivenhedernes gang. Du kan udvide din horisont ved at finde inspiration på de berømte turistattraktioner i Grækenland, hvor demokratiet blev grundlagt for et par tusinde år siden, da Grækenland var verdens kulturelle centrum i verden. Her finder man mange fortidsminder i de mange museer, klostre og kirker, og på Kreta finder man resterne af det vældige palads Knossos, hvor guden Zeus blev født. Hans søn blev den sagnomspundne kong Minos, som grundlagde Knossos for mere end 4000 år siden. På Kreta findes et utal af tavernaer og små stemningsfyldte fiskerlejer ved siden af de skønne strande. Man kan også opleve andre ting på Kreta, som har en skøn og betagende natur med sine palmeklædte strande og fascinerende bjerglandskaber, hvor sneen kan anes på toppen. Her finder man Samaria kløften, som er Europas længste på hele 16 km. Er man i god form, så bør man tage på en vandretur i kløften, hvor du går langs den brusende bæk i en duft af cypresser omkranset af kløftens stejle vægge. Man kan også besøge landsbyerne i de hyggelige bjerglandskaber, appelsinlunde og marker med snoede oliventræer, hvor man altid vil blive budt velkommen som turist af en gæstfri befolkning. Man vil nyde den eksotiske og sunde mad i det kretensiske køkken, som især er præget af friske krydderier, frisk fisk, grøntsager og ikke mindst oliven fra en af de utallige olivenlunde. Hver årstid har sine seværdigheder, og eksempelvis kan man i august fejre vinhøstens begyndelse, og der kan man også nyde flere musikfestivaler. I oktober findes Kastaniefesten, som er meget populær og velbesøgt. Om vinteren findes der muligheder for skiløb og vintersport, men det er fortrinsvist til de erfarne skiløbere, som kan finde mange spændende udfordringer.

Find gode rejsemuligheder til Kreta

I dag vælger de fleste at finde rejser online, og rejser til Kreta kan man især finde hos Sunweb, som har mange billige rejser til Kreta året rundt. Sunweb har nemlig specialiseret sig i at levere rejser billigt til hele Europa med fokus på Sydeuropa, og man kan enten vælge flyrejsen alene, men de fleste vælger all inclusive, så rejsen omfatter alt på turen med overnatning og forplejning inkluderet i prisen.

 

Billede: Blok 70