Få mest ud af salg af gamle smykker

I løbet af årene har mange fået samlet en del smykker i form af gaver og souvenirs, og de rummer som regel også en del minder. Imidlertid kan fornyelse jo ofte være påkrævet, idet man ofte har en del smykker, som man aldrig anvender mere, og de ligger måske bare til besvær inde i et smykkeskrin, der altid er gemt af vejen.

Heldigvis findes der en nem og hurtig metode til at realisere sine gamle smykker, og det går ud på at sælge dem på brugt markedet for den højst mulige pris.

Kategorisering af guld og sølv

Det kan være vanskeligt at opnå en god pris på brugte smykker, hvis man blot går ned til en smykkebutik, der handler med nye og brugte smykker. Man vil ofte opnå en ganske lav pris, da butikkerne måske ikke er vilde med smykkernes design og blot er interesseret i metalværdien, der jo består af metallets renhed og vægt.

For gulds vedkommende er der tale om antal karat, hvor 100 % rent guld betyder 24 karat. Normalt er 24 karat guld sjældent, da det ikke er speciel velegnet til smykker, da det er ret blødt ar arbejde med. Normalt blander man nogle hårde metaller i legeringen, således de meste udbredte blandinger er:

  • 8 karat, dvs. 8/24 dele af 100 % rent guld, dvs. 1/3 rent guld.
  • 14 karat, dvs. 14/24 dele af 100 % rent guld, dvs. omkring 2/3.
  • 18 karat, dvs. 18/24 dele af 100 % rent guld, dvs. ¾ rent guld.

Sølvsmykker vurderes anderledes, da det findes i mange forskellige former og bliver brugt til mange forskellige ting. Lødigheden af sølv måles i promille, og derefter stemples værdien ind på sølvgenstanden. Tre tårne svarer til en lødighed på 830 promille, dvs. 830/1000. Man betragter også sølvplet, hvor der ses efter om, der er tale om rent sølv eller sølvbelagt messing, tin eller kobber.

Her kan man sælge brugte smykker

For private findes der et glimrende sted online at købe og sælge gamle smykker, og det er ved at tjekke online auktionshuset Lauritz.com for gamle smykker, idet man her kan se billeder, vurdering og andre oplysninger om andres gamle smykker. Man kan selv nemt oprette en profil og lægge sine egne smykker til salg her på auktionen, således man derved kan opnå den højst mulige værdi.

Skriv et svar